PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

AVI: Ndryshe nga të rriturit, fëmijët e Metropolit nuk do të kufizohen në argëtimet e tyre

Agjencia Rajonale Administrative për Finlandën Jugore – AVI njoftoi të premten se nuk po i shtrin kufizimet edhe tek aktivitetet rekreative të fëmijëve dhe të rinjve.

Kështu, fëmijët dhe të rinjtë e lindur në vitin 2003 e më tej lejohen të vazhdojnë aktivitetet e tyre në ambiente që janë të mbyllura për moshat e tjera. Siguria shëndetësore duhet të vazhdojë të merret parasysh gjatë përdorimit të objekteve.

Vendimi vjen pas rekomandimeve të Grupit Korona të Zonës Metropolitane të Helsinkit.

AVI ka vlerësuar këtë javë përmbajtjen e udhëzimit të ri të ministrisë në lidhje me situatat epidemike rajonale.

“Ne do të vendosim kufizime të reja vetëm nëse ato konsiderohen të nevojshme dhe proporcionale në dritën e situatës aktuale epidemike në rajon,” thotë Oona Mölsä, Inspektore e Lartë në Agjencinë Administrative Shtetërore Rajonale të Finlandës Jugore, në një njoftim për shtyp.

“Kufizimi i jetës së përditshme të fëmijëve është parë si mjeti i fundit gjatë gjithë epidemisë dhe Instituti Kombëtar për Shëndetin dhe Mirëqenien (THL) gjithashtu e ka theksuar këtë,” vazhdon Mölsä.

Urdhri për mbyllje për disa mjedise sportive dhe argëtimi është aktualisht në fuqi në zonat e rretheve spitalore të Helsinkit dhe Uusimaa, Kanta-Häme dhe Päijät-Häme.

Agjencia Rajonale Administrative Shtetërore e Finlandës Jugore aktualisht po vlerëson domosdoshmërinë e një vendimi të ngjashëm për zonën e Kymenlaakso në bazë të një deklarate të marrë nga distrikti i spitalit. Një vendim i mundshëm për mbylljen e ambienteve pritet të merret në fillim të javës së ardhshme. Më shumë informacion do të jepet sa më shpejt të jetë e mundur.