PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Dozat e treta i morën 30 për qind e finlandezëve. Danimarka vendos për dozën e katërt

Pothuajse 1.7 milionë finlandezë kanë marrë tashmë vaksinën e tretë. Kjo do të thotë se mbulimi vaksinal i të gjithë popullsisë është 30.4 për qind. Nëse shikojmë ata mbi 12 vjeç, mbulimi është 34.5 për qind.

Më shumë se 4.1 milionë finlandezë kanë marrë dy vaksina. Kjo është 77.6 për qind e popullsisë së përgjithshme.

Të mërkurën, qeveria daneze bëri një propozim për t’i dhënë vaksinat e katërta kategorisë së personave me shëndet të dobët..

Sipas ministrit të Shëndetësisë Magnus Heunicke, vaksina e katërt shënon fillimin e një cikli të ri në luftën kundër infeksioneve koronare.

Deri më sot, në Danimarkë janë regjistruar një milion të tjerë infeksione koronare. Më shumë se 90 për qind e infeksioneve janë regjistruar në javët e fundit për shkak të transformimit mikron.

Gati 80 për qind e danezëve kanë marrë dy vaksina koronare dhe pothuajse 55 për qind tre. Më shumë se 3,400 danezë kanë vdekur nga sëmundja e koronavirusit.

Ndërkohë, Franca sot miratoi ligjin e qeverisë së kryeministrit Makron për pasaportën e koronavirusit. Në vend kanë shpërthyer protesta kundër kufizimeve të ashpra. Mësuesit kanë filluar një grevë kombëtare kundër kushteve të vështira dhe  praktikave mësimore, ku një pjesë e nxënësve janë në shtëpi dhe një pjesë online.