PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Marin: Të vaksinohen të gjithë. Koronavirusi po bëhet shqetësues

Kryeministrja Sanna Marin (PSD) thotë se situata e koronës në Finlandë është shqetësuese. Sipas kryeministres, qeveria do të mblidhet në fillim të javës së ardhshme për të diskutuar situatën, ndërsa grupi ministror SOTE do ta shqyrtojë këtë çështje gjatë kësaj jave.

Në përgjigjen e saj me e-mail për IS, kryeministri thekson se marrja e vaksinave tani është edhe më e rëndësishme.

– Është edhe më e rëndësishme që të gjithë njerëzit të shkojnë për të marrë vaksinat që kanë në dispozicion.

Situata e koronës në Finlandë është përkeqësuar gjatë vjeshtës. Të dhënat ditore të të infektuarëve tregojnë një rritje ditore. Numri i njerëzve në spitale ka shënuar gjithashtu një rekord të ri.

Grupi koordinues i koronës së kryeqytetit ktheu dje rekomandimin për rivendosjen e maskave dhe rekomandim për të punuar nga shtëpia kur ështe e mundur në zonën metropolitane të Helsinkit. Grupi Koordinues i Covid i bëri thirrje gjithashtu qeverisë të forcojë kufizimet e restoranteve.