PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

THL: Karantina reduktohet në 5 ditë. Të pavaksinuarit janë më shumë në spitale

Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies, THL tha sot se karantina do të reduktohet në pesë ditë.

Prandaj, një mjek i sëmundjeve infektive mund të përshkruajë një karantinë më të shkurtër nëse është e nevojshme, shpjegoi kryemjeku i THL, Otto Helve në rishikimin javor të normës së interesit. Më vonë sot do të jepen udhëzime më të hollësishme.

Kulmi i valës së epidemisë nuk është arritur ende, tha ekspertja kryesore Liisa-Maria Voipio-Pulkki nga STM. Gjithashtu, ngarkesa në njësitë e kujdesit intensiv ka mbetur në të njëjtin nivel për disa javë. Shumica e pacientëve në Kujdesin Intensiv janë të pavaksinuar.