PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Bitcoin kaloi vlerën e 60 mijë dollarëve

, ,

Vlera e monedhës virtuale bitcoin u rrit në më shumë se 60,000 dollarë për herë të parë të shtunën.

Kjo është raportuar nga faqja e internetit CoinMarketCap. Sipas tij, vlera e bitcoin luhatej pasdite me 60,000 dollarë në blerje dhe shitje. Në orën 18:20 vlera e monedhës ishte pak nën 60 mijë.

Vlera e Bitcoin është rritur në mënyrë dramatike brenda një viti, pasi në mars të vitit të kaluar një bitcoin u mor për 5,000 Dollarë Amerikanë. Vlera u rrit gjithashtu nga fakti që prodhuesi i makinave elektrike Tesla investoi 1.5 miliard dollarë në bitcoin muajin e kaluar.

Vlera e bitcoin, që u lëshua në tregjet financiare në 2009, është luhatur shumë në të kaluarën. Në 2017, vlera e tij u rrit nga më pak se 1 mijë dollarë në 20 mijë, derisa ra përsëri nën $ 5,000 në tetor të 2018.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *