PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

OBSH: Infeksionet po bien në mbarë botën

,

Organizata Botërore e Shëndetësisë raportoi se sot se numri i infeksioneve të konfirmuara të koronavirusit në botë u ul me 15 përqind gjatë javës.

Janë 8 për qind më pak vdekje nga koronavirusi sesa në javën e kaluar.

Në përgjithësi, midis fundit të majit dhe 6 qershorit, më shumë se tre milion infeksione u diagnostikuan në të gjithë botën dhe 73,000 njerëz u konfirmuan të vdekur si rezultat i një infeksioni koronavirus.

Infeksionet u ulën në të gjitha rajonet përveç Afrikës. Atje, u zbuluan një e katërta më shumë infeksione sesa në javën e kaluar.

Infeksionet në Evropë ranë me 17% dhe vdekjet me 21%.

Në total, gati 173 milion infeksione të koronavirusit dhe më shumë se 3.7 milion vdekje të koronavirusit janë raportuar në të gjithë botën.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *