PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

BE premton 700 milion doza vaksine për vendet e varfra

,

Bashkimi Evropian synon të dorëzojë 700 milionë doza vaksinash deri në fund të vitit përmes programit COVAX të OBSH-së, i cili siguron furnizimin me vaksina koronavirus të vendeve të varfra.

Sipas Ursula von der Leyen, Presidente e Komisionit Evropian, e cila foli për premtimin, ndihma e Bashkimit për programin është tashmë 3 miliardë euro. Deri më tani, 350 milion doza vaksine janë dorëzuar tek COVAX.

Udhëheqësit e G7 kanë raportuar shpërndarjen e gjithsej qindra miliona dozave të vaksinave koronavirus në vendet e varfra. Për shembull, Shtetet e Bashkuara kanë premtuar të dhurojnë 500 milionë dhe Japonia 30 milionë vaksina.

Në takimin e tyre në Britani të shtunën, vendet e G7 miratuan gjithashtu një deklaratë që synon t’i përgjigjet më shpejt situatave pandemike në të ardhmen. Qëllimi është, për shembull, të shpejtojë zhvillimin dhe futjen e vaksinave.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *