PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Greqia heq karantinën për vizitorët nga BE dhe 5 shtete të tjera

, ,

Greqia po relakson rregulloret e saj të karantinës për qytetarët e BE dhe shtetasit e pesë vendeve të tjera.

Qytetarët e vendeve të BE si dhe Shtetet e Bashkuara, Britania, Izraeli, Serbia dhe Emiratet e Bashkuara Arabe tani do të jenë në gjendje të hyjnë në Greqi pa karantinë këtë të hënë nëse ata kanë marrë të dy vaksinat ose kanë një rezultat negativ të testit COVID-19, të paktën deri në 72 orët e fundit.

Qëllimisht, Greqia ka në plan të hapë vendin e saj për turizmin që nga mesi i majit, megjithëse numri i infeksioneve është në rritje kohët e fundit. 1,500 infeksione të reja janë diagnostikuar çdo ditë dhe dhjetëra njerëz kanë vdekur. Kufizimet e brendshme janë ende në fuqi dhe, ndër të tjera, lejohet vetëm lëvizja e nevojshme midis rajoneve të ndryshme.

– Ne do t’i heqim kufizimet deri në mes të majit, i tha autoriteti i turizmit agjencisë së lajmeve Reuters. Turizmi përbën një pjesë të konsiderueshme të PBB-së së Greqisë, me 20%, dhe një në pesë grekë e fiton bukën nga turizmi.

Një total prej 301,103 infeksionesh me koronavirus janë raportuar në Greqi dhe 9,054 njerëz kanë vdekur nga sëmundja.

Ka pasur një mungesë vaksinash në Greqi, si në vendet e tjera të BE-së. Deri më tani, dy milion njerëz kanë marrë vaksinën e koronavirusit.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *