PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Zbulohet punishte për prodhimin e armëve me printerat 3D

,

Policinë spanjolle u zuri inati me një dyqan të paligjshëm të armëve pasi gjeti një person që shiste armë dhe eksplozivë në internet.

Hetimet çuan në një tregtar në internet që zotëronte një punishte në Ishujt Kanarie në Santa Cruz. Një printer 3D aktualisht në punë u gjet në punëtori, duke bërë një skelet të armës.

Një tjetër printer u gjet në punishte, duke prodhuar pjesë armësh, një kopje të pushkës, pistoletë neutralizuese dhe thika të mprehta. Policia gjeti gjithashtu literaturë mbi terrorizmin dhe armatimin, si dhe artefakte që lidheshin me Gjermaninë naziste.

Sipas policisë, kjo është hera e parë që policia gjen një punëtori që prodhon armë me printimin 3D.

Pronari i punishtes akuzohet për armëmbajtje pa leje dhe lëndë plasëse. Sipas gazetës Spanjolle El País pronari është Spanjoll dhe ka punuar si zyrtar në një institucion lokal të kujdesit social. Sipas gazetës, pronari 55-vjeçar ka shpjeguar interesin e tij për armët, ndërsa shërbente si ushtar në Venezuelë dhe kur jetonte në Shtetet e Bashkuara për dhjetë vjet.

Bastisja e punishtes ishte bërë shtatorin e kaluar, por çështja u bë publike vetëm me kërkesë të prokurorëve.

Burimet: REUTERS

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *