PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

133 të infektuar, tre humbin jetën. Vazhdon vaksinimi

,

Në Finlandë, 133 infeksione të reja me koronavirus janë diagnostikuar 24 orët e fundit, deklaroi sot Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL).

Numri më i lartë i infeksioneve të reja, 81, është zbuluar në rrethet e spitalit Helsinki dhe Uusimaa. Numri i dytë më i lartë i infeksioneve është zbuluar në Rrethin e Spitalit Pirkanmaa. Atje, THL ka raportuar 15 infeksione të reja. Dymbëdhjetë infeksione të reja janë diagnostikuar në Rrethin e Spitalit Päijät-Häme.

Një total prej 85,937 infeksionesh të koronavirusit janë diagnostikuar në Finlandë që nga fillimi i pandemisë.

Tri vdekje të lidhura me koronavirusin janë raportuar sot në Finlandë. Sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit dhe Mirëqenies (THL), një total prej 136 personash janë aktualisht duke marrë trajtim spitalor. Janë 33 persona në kujdesin intensiv. Kjo është dy më shumë nga sa ishte raportuar më parë.

Gjatë gjithë pandemisë, 906 njerëz vdiqën nga sëmundja e lidhur me koronavirusin në Finlandë.

Në Finlandë, 1,529,600 njerëz kanë marrë tashmë dozën e parë të vaksinës. Kjo është 2,904 më shumë sesa ishte raportuar një ditë më parë. Shifra korrespondon me 27.5 përqind të popullsisë.

Janë gjithsej 152.630 njerëz që kanë marrë një dozë vaksine, që përbën 2.8 përqind të popullsisë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *