PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

156 infeksione dhe 4 jetë të humbura

,

Të hënën, Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies, THL raportoi një total prej 156 infeksionesh të reja me koronavirus në Finlandë. Katër vdekje të reja prej koronavirusit kanë ndodhur që nga dita e premte.

Janë 166 pacientë në spital, 34 prej të cilëve janë në kujdes intensiv.

Gjatë fundjavës, në Finlandë u diagnostikuan 498 infeksione koronavirusi. Shifrat u raportuan përjashtimisht për të Shtunën dhe të Dielën së bashku pasi pati një ndërprerje për shkak të mirëmbajtjes në sistemet e THL.

4,728 infeksione janë raportuar në dy javë, krahasuar me rreth 7,613 në dy javët e mëparshme.

Numri i infeksioneve ka rënë me 2,885 raste. Gjithsej 84,287 infeksione me koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë. Kanë ndodhur gjithsej 891 vdekje për shkak të koronavirusit.

Incidenca e infeksioneve në Finlandë tani është më shumë se 85 infeksione në dy javë për njëqind mijë banorë. Nga rajonet, incidenca më e lartë është në rrethet e spitalit Helsinki dhe Uusimaa (Hus), ku numri tani është nën 153. Shkalla më e ulët e incidencës është pak më shumë se 9 në Ostrobothnia Qendrore.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *