PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

192 të infektuar. Lahti më shumë të infektuar se Helsinki

,

192 infeksione të reja të koronavirusit janë diagnostikuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL).

Nga qytetet, numri më i lartë i infeksioneve u gjet në Lahti, ku kishte 27 infeksione të reja. Në Tampere dhe Helsinki, infeksionet u gjetën 18 raste për secilin qytet.

Edhe pse tani më shumë infeksione u zbuluan në Lahti sesa në Helsinki, për sa i përket zonave spitalore, numri i infeksioneve është më i lartë në Helsinki dhe zonën e Spitaleve të Rajonit Uusimaa (HUS), ku u raportuan 48 infeksione të reja. Në Päijät-Häme u zbuluan 31 infeksione të reja.

Një vdekje e re në lidhje me koronavirusin u raportua të Premten. Janë raportuar gjithsej 931 vdekje.

Të Premten, ishin 122 persona në spital për shkak të koronavirusit. Nga këto, 28 ishin në njësitë e kujdesit intensiv, 64 në pavijonet specialistë të infermierisë dhe 30 në repartet e kujdesit parësor.

Më shumë se 2 milion doza

Sipas të dhënave të së Premtes, dozat e para të vaksinës ishin 2,01941. Dozat e dyta të vaksinës u dhanë 246.813.

Doza e parë u është dhënë 36.5 përqind të popullsisë. 4.4 përqind e dozës së dytë.

Janë raportuar gjithsej 6,424 raste të koronavirusit të modifikuar, nga të cilat 5,265 janë variante të virusit britanik, 1,132 janë variante të virusit në Afrikën e Jugut, variantet e virusit brazilian 2 dhe India 25.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *