PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

20,2 % kanë marrë të paktën një dozë vaksine

,

Një e pesta e finlandezëve kanë marrë vaksinën e koronavirusit, tha të Dielën Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL). 1.12 milion njerëz janë vaksinuar, duke arritur një mbulim prej 20.2% për dozën e parë.

Numri i njerëzve që morën dozën e parë të vaksinës u rrit me gati 33,000 nga e Shtuna. Në total, ka pothuajse 95,000 njerëz që kanë marrë dy doza vaksine, që do të thotë 1.7 përqind e finlandezëve.

Vaksinimet më të shumta në përqindje janë në rrethet spitalore të Savos Jugore dhe Lindore, ku më shumë se një në katër tashmë ka marrë dozën e parë të vaksinës.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *