PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

214 të infektuar dhe 2 të vdekur. 23.7% të vaksinuar

,

Një total prej 214 infeksionesh të reja me koronavirus janë diagnostikuar të hënën dhe 84,501 në mbarë Finlandën që nga fillimi i epidemisë.

Dje u zbuluan 156 infeksione të reja. Për vendin në tërësi, shkalla e incidencës ka rënë përfundimisht nën njëqind. Të martën, incidenca ose numri i rasteve për 100,000 banorë në 14 ditët e fundit, ishte 83.

Shkalla më e lartë e incidencës është aktualisht në Savonia Lindore (155.3). Më shumë se 100 njerëz për 100 mijë banorë janë gjithashtu në rajonin e kryeqytetit Uusimaa (149,4), Päijät-Häme (127,3), Finlanda Jugperëndimore (120,2) dhe Aland (106,1).

Ndërkohë më herët autoritetet thanë se dy vdekje të reja të lidhura me koronavirusin u raportuan në THL. Një total prej 893 vdekjesh të lidhura me sëmundje janë raportuar.

Të martën, ishin 83 pacientë në kujdesin spitalor në Repartet e kujdesit special dhe 44 në Repartet e kujdesit parësor. Janë 36 pacientë koronarë në njësitë e kujdesit intensiv.

Mbulimi i popullsisë me vaksina ka mbërritur në 23.7% në mbarë Finlandën. Sipas të dhënave të së hënës, 1,317,331 kanë marrë dozat e para të vaksinës dhe 122,042 kanë marrë dozat e dyta të vaksinës. Në disa komuna finlandeze, më shumë se një e treta e banorëve të komunës tashmë janë vaksinuar. Janë raportuar gjithsej 4,200 raste të koronavirusit të modifikuar.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *