PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

220 të infektuar dhe 4 humbin jetën

,

Në Finlandë, 220 infeksione të reja dhe 4 të vdekur nga koronavirusi janë raportuar sot nga Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL). Një total prej 91,964 infeksionesh janë raportuar që nga fillimi i epidemisë.

Gjatë dy javëve të fundit, 2.719 infeksione janë diagnostikuar në Finlandë, që është 159 më pak se gjatë dy javëve të mëparshme.

Shumica e infeksioneve të reja u raportuan të mërkurën në Helsinki. Prevalenca mbarëkombëtare e virusit në dy javët e fundit ka qenë 48.7 për 100,000 banorë.

Tani ndodhen 101 persona në spital për shkak të një sëmundjeje të shkaktuar nga një infeksion viral. 18 prej tyre janë në kujdes intensiv.

Në rajon, situata e infeksionit aktualisht është më e keqja në Qarkun Qendror të Spitalit Ostrobothnia, ku incidenca e infeksioneve është 220 në dy javët e fundit. Numri tjetër më i lartë i infeksioneve është në Kanta-Häme (incidenca 118) dhe Päijät-Häme (89).

Situata më e qetë e epidemisë tani është në rrethet spitalore të Savonia Lindore dhe Lapland, ku shkalla e incidencës është më pak se pesë. Në rrethet spitalore të Savonia Veriore, Ostrobothnia Jugore dhe Finlanda Qendrore, shkalla e incidencës është më pak se 10.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *