PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

341 të infektuar dhe 280 të vaksinuar

,

341 infeksione të reja koronavirusi janë raportuar të hënën në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies THL.

Kishte 302 infeksione të Dielën, 422 të Shtunën dhe 566 të Premten.

Për dy javë, shkalla e infeksionit vazhdon të bjerë. Në dy javët e fundit, janë diagnostikuar 7,556 infeksione, që është 2,083 më pak se në dy javët e mëparshme.

Shkalla e incidencës, pra numri i infeksioneve në dy javë për 100,000 banorë, është pak më shumë se 136 për të gjithë vendin.

Në total, gati 79,740 infeksione koronavirusi janë diagnostikuar deri tani në Finlandë.

Rreth 970,800 njerëz kanë marrë dozën e parë të vaksinës kundër koronavirusit. Numri është rritur nga dje me rreth 280. Rreth 89,190 njerëz kanë marrë dozën e dytë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *