PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

400 të infektuar, katër humbin jetën

,

400 infeksione të reja me koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies THL. Rritja më e madhe e infeksioneve është në rrethet spitalore të Helsinkit dhe Uusimaa, ku ka 231 infeksione të reja.

Në dy javët e fundit, janë raportuar më pak se 5,800 infeksione, që është rreth 3,100 infeksione më pak se në dy javët e mëparshme.

Shkalla e incidencës kombëtare, ose numri i infeksioneve për 100,000 banorë gjatë dy javëve të fundit, është rreth 104. Ai ka rënë ndjeshëm, nga 160 në dy javët e mëparshme.

Në dy javët e fundit, shkalla më e lartë e incidencës është pothuajse 195 në rrethet e spitalit Helsinki dhe Uusimaa, ndërsa më e ulta është rreth 12 raste të infeksionit në rrethin e spitalit Lapland për 100,000 banorë.

Një total prej 82,964 infeksionesh të konfirmuara nga koronavirusi janë diagnostikuar deri më sot në Finlandë.

Ndërkohë u raportuan katër vdekje të reja.

Janë 180 persona në spital për shkak të virusit. 34 prej tyre janë në kujdesin intensiv.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *