PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

520 infeksione të reja. Helsinki ka numrin më të madh

,

Sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit dhe Mirëqenies, 520 infeksione të reja me koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë. Ka pasur 856 raste të reja të raportuara dje dhe 770 të Premten. 9,580 infeksione janë raportuar në dy javët e kaluara, që është 1,259 më shumë infeksione se në dy javët e mëparshme.

Numri i përgjithshëm i infeksioneve në Finlandë në shtatë ditët e fundit është 4.774, që është 32 raste më pak se numri i infeksioneve në javën e kaluar. Një total prej 71,643 infeksionesh me koronavirus tani janë raportuar në Finlandë.

Shkalla e incidencës së infeksioneve të koronavirusit në Finlandë tani është më shumë se 168 infeksione për 100,000 banorë në dy javë. Nga rajonet, shkalla më e lartë e incidencës është më shumë se 341 në Helsinki dhe Uusimaa Hospital Hospital (Hus). Situata është gjithashtu e vështirë në Finlandën Jugperëndimore, ku shkalla e incidencës është mbi 248.

Nga zonat, incidenca më e ulët është në Ostrobothnia Qendrore, me më shumë se 14 infeksione për 100,000 banorë në dy javë.

Pothuajse 200 infeksione shtesë në Helsinki
Nga lokalitetet, rreth 21,350 infeksione janë diagnostikuar deri më tani në Helsinki. Numri u rrit me gati 200 nga e Shtuna.

Më shumë se 8,200 infeksione janë regjistruar në Vantaa dhe më shumë se 6,900 infeksione në Espoo. Si në Vantaa ashtu edhe në Espoo, numri i infeksioneve u rrit me rreth 50 në ditë.

Në tre qytetet kryesore të metropolit të Helsinkit, janë diagnostikuar më shumë se gjysma e infeksioneve gjatë gjithë pandemisë së koronavirusit.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *