PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

56 raste të reja, 8 humbin jetën

,

56 infeksione të reja me koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies.

63 raste të reja me korona u raportuan dje dhe 125 të shtunën.

2,278 infeksione janë raportuar në dy javët e fundit, që është pak më pak se 600 infeksione më pak se në dy javët e mëparshme.

Në total, pothuajse 92.500 infeksione me koronavirus janë raportuar në Finlandë që nga fillimi i pandemisë.

Që nga e premtja, tetë vdekje të reja në lidhje me sëmundjen e koronavirusit janë raportuar në Finlandë. Deri tani janë raportuar gjithsej 956 vdekje koronare.

Aktualisht 95 pacientë me koronavirus ndodhen në spital, nga të cilët 17 janë në kujdes intensiv.

Shkalla e incidencës së infeksioneve koronare në Finlandë tani është pak më shumë se 41 infeksione për njëqind mijë banorë në dy javë. Në periudhën dy javore që i paraprinë kësaj, shkalla e incidencës ishte 51.7.

Situata më e rëndë e koronës është në Ostrobothnia Qendrore, ku shkalla e incidencës është pothuajse 162. Sidoqoftë, shkalla e incidencës në Ostrobothnia Qendrore ka filluar të bjerë. Deri dje, shkalla e incidencës ishte pothuajse 219.

Shkalla e incidencës është gjithashtu mbi njëqind në Kanta-Häme (110.5). Situata më e mirë është në Lapland, ku shkalla e incidencës është 4.3.

 

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *