PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

581 të infektuar dhe 5 të vdekur

, ,

Finlanda raportoi sot 581 raste të reja me koronavirus, duke e çuar totalin në 58,645. Rreth 60 përqind e rasteve të reja ishin në rrethin e spitalit të Universitetit të Helsinkit, me një numër shumë më të vogël në Jugperëndim, duke përfshirë Turkun dhe Ostrobothnia veriore, përfshirë Oulu.

Instituti Kombëtar i Shëndetit THL informoi 5 të vdekur që nga dita e hënë osë 755 të vdekur në total. Ndërkaq 247 persona janë në spital, 39 prej tyre nën kujdes intensiv.

Shumë njerëz në të gjithë vendin thonë se kanë pasur vështirësi të mëdha në rezervimin e termineve për vaksinat e koronavirusit, me pritje të gjata për të kaluar numrat e tyre të rezervimeve dhe ndryshime konfuze në praktikë nga komuna në komunë.

Një sondazh i Yle i 18 komunave zbuloi se problemi ka qenë i përhapur, dhe ishte veçanërisht i dukshëm në fillim të shkurtit, kur vaksinimi u zgjerua përtej shtëpive të të moshuarve dhe u zhvendos në takimet në qendrat shëndetësore.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *