PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

6 të vdekur dhe 1.13 milionë të vaksinuar

,

Gjashtë vdekje të reja të lidhura me koronavirusin janë raportuar në Finlandë gjatë fundjavës, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL). Gjithsej 874 njerëz kanë vdekur nga koronavirusi gjatë epidemisë. Janë gjithsej 185 pacientë në spital. Prej tyre, 42 janë në kujdes intensiv.

Në Finlandë, rreth 1.13 milion njerëz kanë marrë të paktën dozën e parë të një vaksine koronavirus, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL). Të hënën, doza e parë e vaksinës u ishte dhënë 1,130,219 personave dhe doza e dytë i është dhënë 94,664 njerëzve.

Vaksinimi i popullsisë me dozën e parë aktualisht është 20.3 përqind dhe për të dytën 1.7 përqind.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *