PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

63 % e finlandezëve mbështesin kryeministren Marin: E ndershme dhe e fortë

,

Shumica e finlandezëve janë akoma të kënaqur me drejtimin e kryeministres socialdemokrate Sanna Marin, pavarësisht krizës së zgjatur të koronavirusit. Pavarëshst se sumri i atyre që janë shumë ose mjaft të kënaqur ka rënë që nga fillimi i epidemisë nga 84% në 63%.

Studiuesja Jaana Parviainen nga Universiteti i Tamperes sheh faktin se një udhëheqës i fortë provohet në një situatë krize. Mënyra e të folurit e Marinit gjithashtu frymëzon besim.

– Ajo paraqitet si një udhëheqëse e fortë. Ajo është një folëse e mirë, racionale dhe e aftë për të sqaruar situatën në mënyrë të kuptueshme për një pjesë të madhe të popullsisë.

Ndershmëria e kryeministres është edhe më thelbësore për popullaritetin e Marin, thotë Parviainen.

– Marin ka pranuar se po bën gabime, dhe përmes kësaj ai ka fituar besimin e njerëzve në veprimet e tij. Ajo ka qenë në gjendje të kthejë dështimet dhe gabimet në anën e tij.

Pak më shumë se një mijë finlandezë të moshës 18–79 iu përgjigjën një studimi të kryer nga Kantar TNS në datat 10-11 Mars 2021 dhe të porositur nga gazeta Helsingin Sanomat .

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *