PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

645 të infektuar. 200 vetëm në Helsinki

,

648 infeksione të reja me koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL). Gjithsej 8,267 infeksione janë diagnostikuar në dy javët e fundit, krahasuar me 6,023 në dy javët e mëparshme. Epidemia ka vazhduar të përshpejtohet, me më shumë se 2,200 më shumë infeksione në dy javë sesa në dy javët e mëparshme.

Incidenca e koronavirusit në Finlandë tani është më shumë se 146 infeksione për njëqind mijë banorë në dy javë. Incidenca më e lartë është në ishullin Åland, me një numër incidence prej 457. Në pjesën tjetër të Finlandës, incidenca më e lartë e koronës është në rrethet spitalore Helsinki dhe Uusimaa (Hus), ku incidenca është mbi 290. Shkalla e incidencës në Kainuu është rreth 11. Gjithsej 61,552 infeksione koronare janë raportuar tani në Finlandë.

Më shumë se 200 infeksione shtesë në Helsinki

Krahasuar me të gjitha qytetet, shumica e infeksioneve që raportohen çdo ditë janë nga Helsinki. Numri i infeksioneve në kryeqytet u rrit me më shumë se 200 dhe tani arrin në diçka më pak se 18,000.

Koronavirusi po përhapet fuqishëm edhe në Vantaa, ku numri i përgjithshëm i infeksioneve është mbi 7,100. Më shumë se 5.900 infeksione koronare janë regjistruar në Espoo. Deri më tani, më shumë se 3.45 milion teste kurorë janë kryer në Finlandë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *