PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

65 përqind e finlandezëve pro anëtarësimit në NATO. Burrat më shumë se gratë

, ,

65 për qind e finlandezëve mbështesin pranimin e Finlandës në NATO. Ky është rezultati i një sondazhi të kryer nga Helsingin Sanomat.

13% e të anketuarve në sondazh janë kundër anëtarësimit në NATO. 22% nuk ​​kanë asnjë përgjigje.

Mbështetja për anëtarësimin e Finlandës në NATO është rritur nga sondazhi i mëparshëm i opinionit i Helsingin Sanomat. Në fillim të prillit, 59 për qind e të anketuarve ishin në favor të anëtarësimit.

Sipas një sondazhi të fundit, 59 për qind e grave dhe më shumë se 70 për qind e burrave mbështesin anëtarësimin.

Sondazhi u krye nga Kantar TNS në platformën e internetit nga 22 deri me 27 prill. Ishin 1062 të anketuar. Marzhi i gabimit për rezultatet është rreth tre pikë përqindje në të dyja drejtimet e tyre.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *