PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

93 raste të reja. 16 % erdhën nga jashtë Finlandës

,

Sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit dhe Mirëqenies, 93 infeksione të reja me koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë.

Shkalla e incidencës për dy javë është 29 për njëqind mijë njerëz. Shkalla e incidencës është në rënie në të gjitha grupmoshat, tha Kryemjeku Otto Helve i THL në raportin e progresit javor.

Ekzistojnë vetëm tre rrethe spitalore në fazën më të vështirë ose përhapëse: Kanta-Häme, Päijät-Häme dhe Rrethi i Spitalit të Helsinkit dhe Uusimaa. Ato vetëm pak tejkalojnë kufirin e 50 rasteve në fazën e përhapjes.

Në javën e fundit të majit, 16 përqind e infeksioneve me koronavirus erdhën nga jashtë. Përqindja e infeksioneve nga jashtë është dyfishuar.

Drejtori i Strategjisë së STMA Liisa-Maria Voipio-Pulkki shpjegoi përqindjen më të lartë të infeksioneve të importuara nga jashtë me faktin se situata e sëmundjes në shumë vende është më e keqe se në Finlandë.

Në Finlandë, doza e parë e vaksinës së koronavirusit u është dhënë rreth 2.71 milion njerëzve, thotë THL. Numri i njerëzve të vaksinuar është rritur nga dje në rreth 30,500 njerëz.

Gati 660,000 njerëz kanë marrë dozën e dytë të vaksinës.

Mbulimi i vaksinimit është 48.8% për dozën e parë dhe 11.9% për dozën e dytë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *