PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Aksidentet rrugore. Rripi i sigurimit do të kishte shpëtuar 26 jetë

, ,

Raporti për aksidentet rrugore në vitin 2020, e bën të qartë se respektimi i masave të thjeshta të sigurisë do të kishte shpëtuar shumë jetë.

– Bordet e ekspertëve vlerësojnë se përdorimi i rripit të sigurimit mund të kishte shpëtuar 26 persona që vdiqën në aksidente.

Ndër të tjera, panelet kërkimore propozojnë futjen e teknologjisë së rripit të sigurimit në mjetet motorike. Ky mund të jetë, për shembull, një alarm i rripit të sigurimit ose kufiri i shpejtësisë kur rripi i sigurimit nuk është në përdorim.

Përkrenare në kokë

Edhe aksidente të tjera evidentuan neglizhencën e masave të sigurisë. Nga çiklistët e vrarë në aksidente rrugore, 61 për qind, ose 11, nuk mbanin helmetë.

– Bordet vlerësojnë se mbajtja e një helmete mund të kishte shpëtuar gjashtë jetë.

Më shumë se gjysma e aksidenteve të këmbësorëve kanë ndodhur në errësirë. Në ato aksidente, më pak se gjysma përdorën një reflektor.

Gjendje e fortë hop

Gati një e treta e drejtuesve të mjeteve motorike që shkaktuan një aksident automobilistik drejtonin në gjendje të dehur. Gjendja e dehjes ishte përgjithësisht e fortë.

– Në vitin 2020, dy të tretat e shoferëve të dehur ishin shumë të dehur, thuhet në raport.

Alkooli ishte veçanërisht i theksuar në aksidentet motorike të shkaktuara nga të rinjtë, ku 45 për qind e drejtuesve të grupmoshës ishin drejtues të dehur.

Një e pesta, ose tetë nga aksidentet që rezultuan në vdekjen e një këmbësori ose çiklisti ishin aksidente të lidhura me alkoolin. Ata përfshinin një drejtues mjeti në gjendje të dehur dhe tetë këmbësorë ose çiklistë të dehur.

Vitin e kaluar kanë ndodhur gjithsej 148 aksidente me mjete motorike. Kishte 163 viktima. 40 këmbësorë dhe çiklistë humbën jetën, nga 31 një vit më parë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *