PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Anëtarësimi në NATO. Presidenti Niinistö mbledh liderët finlandezë

,

Të enjten, Presidenti Sauli Niinistö diskutoi zgjidhjen e sigurisë së Finlandës me Byronë Parlamentare, krerët e partive, Ministrin e Jashtëm, Komisionet Parlamentare të Punëve të Jashtme dhe Mbrojtjes dhe udhëheqësit e partive të zgjedhura në Parlament. Në takim u diskutua për raportin aktual të Qeverisë dhe forcimin e sigurisë së Finlandës.

– Mendoj se puna e nisur në këtë grup më 10 mars ende nuk ka përfunduar. Faleminderit të gjithëve që po marrin pjesë në këtë punë, thotë Niinistö në komunikatën e tij për shtyp.

Sipas Niinistö, palët përsëri patën një diskutim të thellë rreth procesit të raportimit në vazhdim dhe hapave të tij të ardhshëm.

– Unë kam thënë se do të shpreh qëndrimin tim për anëtarësimin e Finlandës në NATO jo më vonë se 12 maj. Situata është e zakonshme. Ne po ecim përpara sistematikisht dhe së bashku. Qëllimi është i qartë: të garantohet siguria e Finlandës në të gjitha rrethanat, thotë Niinistö.

– Në diskutimet e mia ndërkombëtare në pranverë, kam marrë mbështetje inkurajuese për zgjidhjet e Finlandës. Këto diskutime do të vazhdojnë, vazhdon Niinistö.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *