PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

BE siguron 900 milionë vaksina nga Pfizer

,

Bashkimi Evropian ka nënshkruar një marrëveshje me Pfizer dhe Biontech për furnizime me vaksinën e tyre deri në vitin 2023. Marrëveshja i siguron Bashkimit Europian të paktën 900 milionë doza vaksine dhe një mundësi për një shtesë tjetër deri në 900 milionë. Totali do të vaksinojë të gjithë popullsinë e BE-së dy herë, katër injeksione për person.

Ursula von der Leyen, Presidente e Komisionit Evropian, njoftoi se çështja ishte konfirmuar. Përgatitja e marrëveshjes ka qenë e njohur më parë.

Në të njëjtën kohë, marrëveshja e tretë e Bashkimit me Pfizer është blerja më e madhe në botë e koronavirusit. Lëndët e para të nevojshme për vaksinat blihen në BE.

Von der Leyen, i cili është vetë një doktor i mjekësisë, ka thënë më parë se ajo e konsideron teknologjinë ARN për atë vaksinë të jetë shumë efikase dhe e adaptueshme. Sidoqoftë, ajo tha se marrëveshje të tjera me furnizues të ndryshëm të vaksinave do të realizohen në të ardhmen.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *