PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Biden-Marin: Finlanda ka një ushtri me autoritet

, , ,

Samiti i BE-së vazhdon sot në Buksel. Presidenti i SHBA Joe Biden vizitoi samitin e BE-së të enjten mbrëma për të diskutuar me liderët e BE-së. Sipas kryeministres Sanna Marin, e cila përfaqëson Finlandën në takim, Biden theksoi rëndësinë e unitetit në fjalën e tij.

– Gjëja e dytë që ai tashmë ka theksuar dhe ngritur këtu janë perspektivat e së ardhmes. Kjo do të thotë, një situatë ku lufta shpresojmë se do të përfundojë së shpejti dhe rindërtimi i Ukrainës do të fillojë, tha Marin.

Marin iu desh të shkëmbente disa fjalë me Biden kur të dy mbërritën në sallën e takimit. Sipas Marinit, në plan të parë doli vizita e fundit e Presidentit Sauli Niinistö në Shtetet e Bashkuara .

– Veç kësaj, ai përmendi se Finlanda ka një Forca Mbrojtëse me influencë, dhe unë gjithashtu i thashë se është kështu, megjithëse jemi një komb i vogël, ne kemi investuar aktivisht në mbrojtje për një kohë të gjatë. Ndër të tjera, ne kemi bërë një blerje të re të avionëve luftarakë, për të cilën, natyrisht, e dinte mirë, përsëriti Marin.

Sipas Marinit, gjatë takimit të shkurtër nuk ka pasur asnjë diskutim rreth anëtarësimit të Finlandës në NATO.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *