PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Bie me 5 % numri i të infektuarëve në dy javë

,

Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies,THL informoi sot se  rreth 860,000 njerëz kanë marrë dozën e parë të vaksinës së koronavirusit në Finlandë. Numri është rritur nga e hëna në gati 19,000 të vaksinuar.

420 infeksione të reja koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë, raportoi THL. Dje  422 infeksione të reja u diagnostikuan në Finlandë dhe 458 një ditë më parë. Në dy javët e fundit, 505 më pak infeksione të reja janë diagnostikuar sesa në dy javët e mëparshme.

Markku Mäkijärvi, Kryemjek i Qarkut të Spitalit të Helsinkit dhe Uusimaa, thotë se në baza javore, nivelet e infeksionit në HUS kanë rënë me rreth pesë përqind nga leximet e pikut. Trendi është në rënie, por asnjë rënie e konsiderueshme nuk ka ndodhur ende.

“Shkalla e infektimit po bie pak, por jemi të kujdesshëm me optimizimin,” tha Mäkijärvi në konferencën për shtyp.

Katër vdekje të reja në lidhje me sëmundjen e koronavirusit janë raportuar në Finlandë. Janë 304 pacientë në kujdesin spitalor, nga të cilët 50 janë në kujdesin Intensiv.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *