PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Bie ndjeshëm popullariteti i qeverisë dhe kryeministres Marin. Presidenti më i pëlqyeri

,

Sipas një sondazhi të opinionit të autorizuar nga Helsingin Sanomat, pak më pak se gjysma, ose 48 për qind, e finlandezëve besojnë se qeveria ka pasur sukses mjaft ose shumë mirë. Deri para një viti e gjysmë, shifra përkatëse ishte 71 për qind.

Pak më shumë se gjysma, ose 53 për qind, e finlandezëve mendojnë se kryeministrja socialdemokrate Sanna Marin ia ka dalë shumë mirë ose mjaft mirë. Popullariteti i Marin ka rënë dukshëm që nga vera e vitit 2020, kur puna e tij u konsiderua e mirë nga 80 përqind e finlandezëve.

Interesante eshtë se rënia e vlerësimeve të kryeministres dhe qeverisë ka ardhur kryesisht për faktin se popullariteti i të dyve ka rënë në mesin e mbështetësve të partive të opozitës.

Për shembull, 36 përqind e Partisë së Koalicionit tani e konsiderojnë punën e Marin mjaft ose shumë të mirë. Verën e kaluar, shifra ishte ende 55 për qind.

HS gjithashtu anketoi pikëpamjet e qytetarëve për suksesin e Presidentit Sauli Niinistö në punën e tij. Ai praktikisht nuk merr asnjë kritikë për punën e tij, me 87 për qind që mendojnë se ka bërë një punë të mirë dhe vetëm dy për qind japin një notë të keqe.

Materiali kërkimor është mbledhur nëpërmjet intervistave telefonike nga data 30 nëntor deri më 11 dhjetor 2021. Grupi i intervistuar për studimin (1007 persona) përfaqëson popullsinë e moshës 18 vjeç e lart (18–79 vjeç) në Finlandë, duke përjashtuar ata që jetojnë në provincën e Åland. Marzhi i gabimit për rezultatet e anketës është rreth plus-minus 3.1 pikë përqindje.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *