PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Blenë lirë në internet, por u mashtruan. Policia po heton rastet e paditura

,

Policia e Nokia-s ka hetuar një seri prej 24 rastesh të dyshuara mashtrimi që përfshijnë një shtetas të lindur në vitet 1990, tha policia në një deklaratë. Mashtrimet janë kryer gjatë pranverës dhe vjeshtës së 2021 në tregjet e internetit dhe janë persona të mashtruar në të gjithë Finlandën.

I dyshuari pretendonte të shiste mallra, të cilat realisht nuk i posedon. Blerësit paguanin për produktet që i blenë paraprakisht nga interneti në llogarinë e shitësit, por nuk i morën kurrë mallrat për të cilat kishin paguar.

Mallrat imagjinare të nxjerra në shitje nga i dyshuari ishin të kërkuara në mesin e blerësve, si mjete elektrike dhe instrumente muzikore. I dyshuari kërkoi një çmim që ishte pak më i ulët se ai i që paguhet zakonisht për mallra të ngjashme në platformat e shitjeve.

Seria e krimeve të hetuara është dërguar në Prokurorinë e Prokurorisë. Policia u bën thirrje të gjithëve që të jenë vigjilentë në blerjet, kur paratë i dërgohen shitësit paraprakisht pa e parë produktin që iu premtohet.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *