PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Britania e Madhe thërret vendet Nordike dhe Baltike. Presidenti Niinistö në Londër

, ,

Presidenti i Republikës, Sauli Niinistö do të udhëtojë në Londër për të marrë pjesë në Samitin e JEF nga data 14 deri me 15 mars. Lufta në Ukrainë dhe situata e sigurisë në Evropë do të diskutohen në kryeqytetin britanik.

Takimi është thirrur nga kryeministri britanik Boris Johnson dhe do të mbledhë së bashku përfaqësues nga të dhjetë vendet e përfshira në bashkëpunimin e mbrojtjes JEF. Përveç kësaj, programi i Presidentit Sauli Niinistö përfshin takime dypalëshe.

Forca e Përbashkët Ekspeditare (JEF) është një kuadër bashkëpunimi shumëpalësh i mbrojtjes i udhëhequr nga Britania, që përfshin Holandën, Islandën, Letoninë, Lituaninë, Norvegjinë, Suedinë, Danimarkën dhe Estoninë, përveç Mbretërisë së Bashkuar dhe Finlandës.

Qëllimi është të zhvillohen aftësitë ushtarake të vendeve pjesëmarrëse përmes stërvitjeve të përbashkëta, për të parandaluar kriza të ndryshme dhe, nëse është e nevojshme, për të punuar së bashku në situata krize. Mjedisi kryesor operativ i JEF-it është Evropa Veriore dhe rajoni i Detit Baltik.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *