PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Buxheti. Qeveria përgatitet për 1500 refugjatë në 2022

, ,

Qeveria propozon rritjen e kuotës së refugjatëve me 1500 vitin e ardhshëm për shkak të situatës në Afganistan. Rritja e kuotës së refugjatëve është pjesë e një propozimi të shpallur sot nga qeveria për plotësimin e buxhetit të vitit të ardhshëm.

Kuota e refugjatëve në propozim-buxhetin e vitit të ardhshëm ishte fillimisht 1050 persona.

Një rritje prej 1.1 milionë euro propozohet për administratën e Ministrisë së Brendshme në lidhje me rritjen e kuotës së refugjatëve. Në sektorin administrativ të Ministrisë së Punësimit dhe Ekonomisë, propozohet një rritje prej 2.5 milionë euro për kompensimin e programeve të integrimit dhe 0.7 milionë euro për trajnimet në fushën e integrimit.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *