PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Çarmatosen 80 vjeçarët në Finlandë. Qindra armë dhe ekspozivë mblidhen nga policia

, ,

Dy javët e fundit policia në Jugperëndim të Finlandës mori qindra kërkesa për dorëzimin vullnetar në fushatën e grumbullimit të armëve dhe eksplozivëve. Sipas policisë, rezultati i grumbullimit ka një rëndësi të madhe në përmirësimin e sigurisë së armëve.

Grumbullimi u bë në fund të prillit – fillim të majit nga policia në bashkëpunim me Forcat e Mbrojtjes.

– Në Finlandën Jugperëndimore u raportuan gjithsej 449 armë për t’u dorëzuar, që është një numër i konsiderueshëm. Shumica prej tyre (127) ishin pushkë gjahu. Më të raportuarat e radhës ishin armët e vogla (114), një pjesë e konsiderueshme e të cilave ishin të paautorizuara, thotë shefi i shtabit Petri Hyrkäs nga Drejtoria e Policisë së Finlandës Jugperëndimore.

Shumica e atyre që raportuan ishin të moshuar, rreth 80 vjeç. Sipas Hyrkäse, grumbullimi luan një rol të madh në përmirësimin e sigurisë së armëve.

– Kësaj radhe u raportuan rreth një e katërta më shumë armë dhe lëndë plasëse të dorëzuara në polici sesa në grumbullimin e dhjetë viteve më parë, në vitin 2012. Çdo armë e panevojshme ose e paautorizuar që ndodhet larg shtëpive të qytetarëve përmirëson sigurinë, thotë Hyrkäs.

Grupi Bomba Terrorist i Policisë së Finlandës Jugperëndimore (TEPO) ka mbledhur lëndë plasëse së bashku me Forcat e Mbrojtjes Finlandeze.

– Bollëku i eksplozivëve ushtarakë në të dyja krahinat ishte veçanërisht befasues. Në Satakunta, policia mori 17 raportime për to, ndërsa deri në 50 eksplozivë u mblodhën në Finlandën Jugperëndimore, thotë shefi i policisë Kari Nordlund.

Armët e panevojshme ose të paautorizuara mund t’i dorëzohen policisë në çdo kohë pa penalitet. Prandaj, armët dhe eksplozivët do të pranohen edhe jashtë fushatës. Lëndët plasëse gjithmonë merren nga policia në vendet ku mbahen dhe asnjëherë nuk duhet të transferohen në komisariatet e policisë.

Mënyra më e lehtë për të dorëzuar një armë është të rezervoni një takim në faqen e internetit të policisë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *