PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Çertifikata Covid për udhëtim do të shfaqet në sistemin Omakanta

,

Bashkimi Evropian ka arritur një marrëveshje mbi çertifikatat Covid të dizajnuara për të hapur turizmin në të gjithë bllokun.

Leja dixhitale e BE-së Covid pritet të nisë në 1 korrik dhe do të jetë një kod QR në një smartphone ose letër. Leja do të sigurojë informacione mbi kontrollin e kufirit për statusin e një vizitori të nxjerrë nga të dhënat në vendin e tyre të BE-së. Çertifikata do të tregonte nëse një person ka marrë një vaksinë, ka bërë një test negativ kohët e fundit ose ka imunitet bazuar në shërim.

Në Finlandë, karta e BE-së Covid do të shfaqet në sistemin online të regjistrave shëndetësor Omakanta, i njohur në anglisht si “My Kanta”. Por përpara se të ndodhë kjo, çdo banor do të marrë një çertifikatë kombëtare Covid, që vërteton se individi ka marrë një vaksinë të miratuar nga Agjencia Evropiane e Barnave (EMA).

Pavarësisht nga përhapja e pasaportave Covid në të gjithë Evropën, ligjvënësit e BE ranë dakord se do t’u lihej shteteve anëtare të vendosnin nëse do të kërkonin rezultate negative të testeve ose do të vendosnin karantinë mbi udhëtarët. Ndërsa fillimisht parlamenti i BE-së donte që çertifikata Covid të miratohej për të hequr nevojën për karantinë, më pas u vendos t’u lihej shteteve marrja e një vendimi për shkak të rritjes së varianteve të koronavirusit.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *