PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Çmimet e pronave njohin rritje, pavarësisht virusit

, ,

Tregu i banesave i Finlandës mbeti relativisht i palëkundur nga koronavirusi Pandemik vitin e kaluar, me çmimet e pronave në rritje në shkallë vendi, thotë një raport nga Pellervo Research Research (PTT). PTT ia atribuon ngritjen një kombinimi të politikës monetare të lehtësuara dhe ndryshimit të sjelljeve nga ana e blerësve.

Çmimet nuk u rritën në mënyrë të barabartë në të gjithë vendin, megjithatë, diferenca midis qyteteve kryesore dhe rajoneve të tjera po theksohet gjithnjë e më shumë.

Të dhënat nga Statistikat e Finlandës tregojnë se çmimi mesatar i një banese në një ndërtesë të vjetër u rrit me 2.1 përqind në të gjithë vendin. Rritja e çmimeve në Helsinki ishte pothuajse pesë përqind, me çmimet në Turku dhe Tampere që rriteshin rreth katër përqind. Banesa të ngjashme në Oulu dhe Vantaa, megjithatë, nuk panë asnjë rritje në çmim.

Ka pasur disa shenja të një ndryshimi në sjelljen e konsumatorit për shkak të Pandemisë së koronavirusit, sipas PTT Ekonomistit Peetu Keskinen.

“Ka pasur më shumë kërkesë për shtëpi me tarracë dhe të veçuara. Tregu i pronave atje ka qenë veçanërisht i fortë,” tha Keskinen. Çmimet e pronave në Kuopio dhe Kotka u rritën katër përqind më shpejt se normalisht vitin e kaluar, sipas PTT.

Në të kundërt, çmimet në Lahti, Kouvola, Mikkeli, Kokkola dhe Jyväskylä u rritën më ngadalë se zakonisht. Çmimet e pronave në Lahti u rritën gati gjashtë për qind më pak se zakonisht, tha raporti.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *