PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Çmimet e ushqimeve u rritën gati 4 përqind gjatë muajit shkurt

, , ,

Në shkurt, çmimet e sendeve ushqimore u rritën me 3.9 përqind nga shkurti 2021, sipas statistikave mbi të dhënat e shitjeve mujore të kompanive anëtare të Shoqatës Finlandeze të Tregtisë së Ushqimeve.

Çmimet e ushqimeve dhe pijeve joalkoolike u rritën me 3.8 përqind dhe çmimet e pijeve alkoolike dhe duhanit me 3.3 për qind. Në periudhën janar-shkurt, çmimet e mallrave të konsumit u rritën me 0.6 përqind nga viti në vit.

Në periudhën janar-shkurt 2022, çmimet për sendet ushqimore u rritën me një total prej 3.4 përqind nga periudha korresponduese e vitit 2021.

Vlera e shitjeve me pakicë të sendeve ushqimore në kompanitë anëtare të Shoqatës Finlandeze të Tregtisë Ushqimore në shkurt 2022 ishte 2.7 përqind më shumë se në shkurt 2021.

Në janar, shitjet e produkteve ushqimore në hipermarkete u rritën me një total prej 2.1 përqind nga viti në vit. Në shkurt, shitjet në supermarketet e mëdha u rritën me 3.8 përqind dhe në supermarketet e vogla me 3.9 përqind nga viti në vit.

Në të njëjtën kohë, shitjet në supermarkete u rritën me 0.5 përqind. Krahasuar me shkurtin 2021, shitjet në dyqanet e vogla u ulën me 2,6 përqind.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *