PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Çmimi i lartë i benzinës. Finlanda në vendin e 6-të, Shqipëria në vendin e 28-të

, , ,

Çmimi i një litri benzinë në Finlandë është aktualisht i gjashti më i lartë në botë, thotë faqja e internetit Global Petrol Prices. Të hënën, benzina në Finlandë kushtonte mesatarisht 1911 euro për litër, raportoi IltaLehti.

Çmimi mesatar i benzinës 95 oktane në Finlandë u shpall në faqen finlandeze Poltinete.net të mërkurën në 1987 euro për litër.

Global Petrol Prices ndjek çmimet mesatare javore të karburantit me pakicë në vendet anembanë botës. Duke marrë parasysh të gjitha vendet që liston, çmimi mesatar i benzinës në botë tani është 1,11 € për litër.

Shqipëria sa i takon çmimit të benzinës renditet krahas vendeve më të pasura të botës, në vendin e 28-të me 1,810 euro për litër. Shqipëria ka çmimet më të larta krahasuar me vendet e tjera të Ballkanit.

Benzina më e shtrenjtë është në Hong Kong, ku kushton mesatarisht 2,396 euro për litër. Të gjitha vendet nordike janë ndër nëntë vendet më të shtrenjta.

Çmimi fiks më i ulët në botë i benzinës është Venezuela, me 0,225 € për litër. Më e lira në Evropë është Bjellorusia (0,717 € / l) dhe BE është Polonia (1,157 € / l).

Çmimi në Kinë është 1,147, në SHBA 0,896 dhe në Rusi 0,599 euro për litër.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *