PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Çokollatat e Kinder të infektuara me Salmonellë. Finlanda vendos sot për heqjen e tyre nga vitrinat

, ,

Autoriteti Finlandez i Sigurisë Ushqimore konfirmon për MTV News se produktet e çokollatës Kinder do të tërhiqen nga shitja në Finlandë. Agjencia e Ushqimit do të japë më shumë informacion të enjten.

MTV News raportoi sot heqjen nga shitja e vezëve me çokollatë Kinder në disa vende të ndryshme evropiane. Salmonella e gjetur tek të infektuarit është e lidhur me vezët surprizë Kinder në Mbretërinë e Bashkuar, Gjermani, Francë, Irlandë, Holandë dhe Suedi. Të paktën 134 raste të salmonelës janë raportuar në të gjithë Evropën dhe tani rastet janë tek fëmijët.

Të mërkurën, një sasi e madhe vezësh me çokollatë dhe disa produkte të tjera individuale çokollate u tërhoqën nga tregu në Suedi. Tani tërheqja po zgjerohet edhe në Finlandë.

Agjencia e Ushqimit tha se ka marrë informacione shtesë lidhur me rastin dhe tërheqja do të bëhet e ditur më hollësisht të enjten në mëngjes. Autoriteti Finlandez i Sigurisë Ushqimore konfirmon për MTV News se tërheqja përfshin vezët Kinder, por edhe produkte të tjera Kinder.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *