PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Dita e 8-të e luftës. Shtohet brutalitet i ushtrisë ruse. 227 civilë të vrarë Ukrainë. 1 milionë të larguar

, ,

• Mbi 1 milion njerëz janë larguar nga Ukraina.

• ICC heton krimet e luftës

• Khersoni i rëndësishëm strategjik mund të ketë rënë në duart ruse

• Raport: Kina dinte për planet e Putinit – i kërkoi Rusisë të priste deri pas Olimpiadës

• BBC: Në Kiev u raportuan shpërthime në mëngjes

• Reuters: ICC hap hetim të menjëhershëm për krimet e mundshme të luftës në Ukrainë

• UN: Të paktën 227 civilë janë vrarë në Ukrainë

Asambleja e Përgjithshme e OKB-së miraton një rezolutë jodetyruese që dënon Rusinë për pushtimin e saj në Ukrainë dhe kërkon një tërheqje të menjëhershme. Rezoluta është mbështetur nga 141 nga 193 anëtarët e asamblesë. Tridhjetë e pesë vende anëtare, përfshirë Kinën, abstenojnë.

Rusia pretendon se forcat e saj kanë kapur Kherson, në jug të Ukrainës. Autoritetet lokale mohojnë se qyteti ka rënë, por thonë se trupat ruse e kanë rrethuar atë.

Negociatori rus thotë se një raund i dytë bisedimesh do të zhvillohet të enjten, por Ukraina hedh dyshime mbi planin. OKB thotë se më shumë se 870,000 njerëz janë larguar nga Ukraina që nga fillimi i pushtimit.

SHBA njofton krijimin e një grupi të ri pune – të quajtur “KleptoCapture” – që synon të mbajë përgjegjës oligarkët rusë dhe të sigurojë që një sërë sanksionesh amerikane të vendosura për pushtimin rus të Ukrainës janë duke u zbatuar.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *