PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Doza e tretë e vaksinës është marrë nga 21.8 përqind e finlandezëve

,

Në Finlandë deri tani pothuajse 1,213,000 njerëz kanë marrë dozën e tretë të vaksinës kundër koronavirusit. Kjo do të thotë se mbulimi me dozën e tretë ka arritur në 21.8% të popullsisë së përgjithshme.

Nëse merren parasysh në llogaritje vetëm ata mbi moshën 12 vjeç që kanë marrë vaksinën e tretë , mbulimi me vaksinë është 24.8 për qind, thotë Instituti Kombëtar për Shëndetin dhe Mirëqenien.

Mbulimi me vaksina është më i lartë në distriktin spitalor të Savos Jugore.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *