PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Dy muaj luftë në Ukrainë. Çdo ditë, Rusia humbet 200 ushtarë, dy avionë dhe njëzet tanke

, ,

Dita e 60 e luftës në Ukrainë tregon se ushtria e Putinit po përballet me humbje të përditshme dhe shumë besojnë se kjo luftë do të fitohet nga Ukraina.

Statistikat flasin më qartë. Pavarësisht se ende e pakonfirmuar, The Kyiv Independent thotë se Rusia ka humbur gjithsej 21,800 trupa gjatë dy muajve të agresionit ushtaraka ndaj fqinjit të tij.

Rusia ka heshtur gjithnjë për humbjet që ka pësuar. Në fillim të kësaj jave, një faqe ruse raportoi 13 mijë të vdekur dhe 7,000 të zhdukur në vend. Megjithatë, lajmi u hoq shpejt.

Si zakonisht, Ukraina gjithashtu rendit në detaje pajisjet e humbura nga Rusia në luftë. Forca e Rusisë deri më tani ka humbur, për shembull, 873 tanke, 179 avionë dhe 154 helikopterë, pretendon Ukraina.

Krahasuar me të premten, viktimat ushtarake të Rusisë janë rritur me rreth 200, ndërsa raportohet se – mesatarisht – çdo ditë, Rusia humb 19 cisterna dhe dy avionë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *