PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Dyfishohen rastet në Finlandë. 25 të infektuar me variantin indian

,

280 infeksione të reja koronavirus janë raportuar sot në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL).

124 infeksione të reja u raportuan dje. 2.876 infeksione janë raportuar në dy javët e fundit, që është 667 më pak se në dy javët e mëparshme.

Janë raportuar tre vdekje të reja. Tani janë gjithsej 930 në statistikat e sëmundjes që filloi marsin e vitit të shkuar. Janë gjithsej 66 pacientë në repartet e specializuara të infermierisë (+2 krahasuar me dje), gjithsej 24 pacientë në repartet e kujdesit parësor (+0) dhe gjithsej 24 pacientë në repartet e kujdesit intensiv (-2).

Deri më tani, 25 infeksione të shkaktuara nga varianti indian i koronavirusit janë diagnostikuar në Finlandë, thotë THL. Sipas THL, të gjitha rastet kanë të bëjnë me turizmin, ose përmes infektimit të mëtejshëm.

THL thotë se Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka shtuar variantin indian dhe linjat e tij shtrirëse në listën e varianteve shqetësuese të koronavirusit. Më parë, varianti indian ishte klasifikuar për mbikëqyrje të zgjeruar, por OBSH vendosi të ndryshojë klasifikimin sepse infektiviteti i variantit të virusit është vlerësuar të jetë rritur.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *