PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Ekspertët e huaj kërkojnë më shumë shkolla në gjuhën angleze në Finlandë

, , ,

Komuniteti finlandez i start-up-eve (bizneset që janë në hapat e para të zhvillimit) dëshiron më shumë vende shkollore në gjuhën angleze, në mënyrë që të mund të rekrutohen më shumë ekspertë të lartë në Finlandë.

– Vështirësia në rekrutimin e shumë kompanive finlandeze në rritje është mungesa e vendeve shkollore në gjuhën angleze në Finlandë. Arsimi finlandez dihet se është i një cilësie të lartë në botë – mund të jetë një avantazh pozitiv konkurrues për Finlandën në garën globale për ekspertët më të mirë në botë, thotë në një njoftim për shtyp Riikka Pakarinen, CEO e komunitetit finlandez të start-up-eve.

Komuniteti finlandez i start-up-eve ka anketuar pikëpamjet e anëtarëve të tij mbi rëndësinë e vendeve shkollore përmes një sondazhi. 59% e kompanive që u përgjigjën se disponueshmëria e vendeve shkollore në gjuhën angleze ishte shumë e rëndësishme kur merret parasysh rekrutimi dhe preferenca e punonjësve. Më pak se pesë për qind e kompanive që u përgjigjën e konsideruan të panevojshme disponueshmërinë e vendeve shkollore në gjuhën angleze.

Më shumë se 90 për qind e kompanive që u përgjigjën menduan se kërkesa për vende shkollore në gjuhën angleze do të rritej më tej brenda një viti.

Komuniteti start-up-eve gjithashtu ka nevojë për fleksibilitet për të filluar shkollën në mes të vitit.

– Një familje e rekrutuar në mes të vitit nuk mund të presë fillimin e vitit të ardhshëm shkollor për t’i çuar fëmijët në shkollë, që do të thotë se eksperti nuk do të vijë në Finlandë. Është një humbje e madhe për shoqërinë dhe ekonominë tonë, thotë CEO Pakarinen.

Komuniteti vlerëson se disa vende shkollore në gjuhën angleze fleksibël gjatë vitit do të ishin të mjaftueshme për të siguruar suksesin e rekrutimit të talenteve më të mirë.

– Përveç burokracisë së rëndë të imigracionit dhe sfidave të punësimit të bashkëshortëve, pasiguria për gjetjen e një vendi shkollimi në gjuhën angleze është deri tani pengesa më e rëndësishme në tërheqjen e profesionistëve të lartë në vendin tonë. Nëse nuk mund të premtojmë një vend të sigurt shkollimi për familjen e një eksperti të tillë, praktikisht do të ulet rekrutimi, thotë në një deklaratë për shtyp Markku Ignatius, Drejtori i Çështjeve Sociale të Supercell.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *