PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Espoo investon 33 milionë Euro pishinën në Matinkylä. Energji e rinovueshme për ngrohjen

, ,

Pishina e mbyllur në Matinkylä ka përfunduar. Pishina përmban tetë korsi 50 metra, një pishinë rehabilitimi me shumë funksione, një pishinë me ujë të ftohtë dhe një pishinë për fëmijë dhe pishinë mësimore.

Për notarët, salla do të hapet në pranverën e vitit 2022. Para hapjes së sallës do të testohen sistemet në godinën e re dhe do të mobilohet salla.

Drejtori Sportiv i Espoo, Martti Merra, thotë në një deklaratë për shtyp se të gjitha punimet dhe mobilimet e pishinës duhet të përfundojë gjatë muajit mars.

Pishina e mbyllur në Espoo përdor burime të rinovueshme të energjisë për ngrohje. Ujërat e pishinës ngrohen kryesisht nga energjia gjeotermale dhe në çatinë e saj janë instaluar panele diellore, të cilat prodhojnë një pjesë të energjisë elektrike të nevojshme për sallën. Çatia ka një çati të gjelbër.

Zgjidhjet e energjisë së rinovueshme për pishinën kontribuojnë në objektivin e qytetit për neutralitetin e karbonit.

Në të ardhmen, përdoruesit e pishinës do të mund të monitorojnë sasinë e energjisë elektrike të prodhuar përmes një monitori të instaluar në holl.

Salla ka investuar në krijimin e lehtësive të nevojshme për lëvizjen e personave me aftësi të kufizuar. Janë krijuar sauna të veçanta  për njerëzit me lëvizshmëri të kufizuar.

Kostoja e ndërtimit të pishinës ishte 33 milionë euro dhe sipërfaqja totale e saj është 4810 metra katrorë. Salla e Notit Matinkylä ndodhet pranë qendrës tregtare Iso Omena në Tynnyritie 6.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *