PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

EU aprovon ilaçin e koronavirusit për përdorim urgjent

, ,

Të premten, Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) miratoi ilaçin oral të Merck për koronavirusin për përdorim urgjent.

Sipas agjencisë, ilaçi mund të përdoret tek të rriturit në rastet e Covid-19, kur pacienti nuk ka nevojë për oksigjen shtesë dhe kur ka një rrezik të shtuar të zhvillimit të sëmundjeve të rënda koronare, thuhet në një deklaratë të agjencisë.

– EMA e ka lëshuar këtë deklaratë në mbështetje të autoriteteve kombëtare që mund të dëshirojnë të vendosin për përdorimin e një produkti medicinal përpara se atij t’i jepet një autorizim tregtimi. Ky mund të jetë një përdorim urgjent, për shembull, në një situatë ku numri i infeksioneve dhe vdekjeve për shkak të virusit po rritet në të gjithë BE-në, thuhet në opinion.

Duhet të filloni ta merrni ilaçin sa më shpejt që të jetë e mundur pas infeksionit, por jo më vonë se pesë ditë.

Merck njihet jashtë Shteteve të Bashkuara si MSD.

Kompania farmaceutike Pfizer ka zhvilluar gjithashtu një pilulë korona, e cila aktualisht është duke u vlerësuar nga agjencia e barnave.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *