PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlanda bllokon qindra vagonë mallrash rusë. Po zbatohen sanksionet e BE-së

, ,

Sipas Yle, kompania e transportit hekurudhor VR ka ndaluar qindra vagona trenash rusë në të gjithë Finlandën pasi dyshohet se transportojnë ngarkesa mallrash për kompani të vendosura nën listën e sanksioneve që BE i ka vendosur Rusisë.

– Aktualisht jemi në diskutime me klientë dhe palë të ndryshme për atë që po ndodh me ngarkesat e tyre. Për momentin, ne nuk i lejojmë të lëvizin në asnjë mënyrë, thotë Eljas Koistinen, Drejtor Tregtar i VR Transpoint, për Yle.

Vëllimet e transportit midis Finlandës dhe Rusisë janë në rënie.

– Disa transportues i nënshtrohen sanksioneve dhe ngarkesa e tyre nuk mund të transportohet. Disa klientë kanë ndaluar vetë dërgesat në Finlandë, thotë Koistinen.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *