PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlanda dhuron 3.6 milionë vaksina për vendet e varfëra

, , ,

Finlanda ka vendosur të dhurojë rreth 3.6 milion vaksina koronare për vendet në zhvillim gjatë vjeshtës. Dhurimi përmes Covax është një pikë në oqean, por e rëndësishme për të imunizuar sa më shumë të jetë e mundur stafet mjekësore në këto vende.

– Ne përpiqemi të ecim përpara hap pas hapi dhe muaj pas muaji. Ne ndoshta do të vendosim për donacione shtesë më vonë këtë vit, sepse tashmë jemi në një pozitë të mirë, thotë këshilltarja e Ministrisë së Jashtme Eija Limnell për YLE.

Vaksinat e dhuruara dërgohen direkt nga fabrika prodhuese në vendet e synuara. Deri në 92 vende me të ardhura të mesme dhe të ulëta janë duke pritur për vaksinime.

Donacionet nuk e ngadalësojnë ritmin e vaksinimit në Finlandë. Vaksinat shtesë janë grumbulluar, pasi në fazat e hershme të pandemisë, vendet e BE -së morën zotime për blerje të vaksinave përtej nevojave të tyre.

Në atë kohë nuk dihej se cilat vaksina do të autorizoheshin. Prandaj, vaksinat e paguara tani kanë mbetur.

Përveç kësaj, Finlanda ka premtuar të mbështesë aleancën ndërkombëtare të vaksinave Gavi me 10 milionë euro këtë vit. Gavi është në gjendje të marrë vaksina nga kompanitë farmaceutike me çmime më të arsyeshme dhe t’i dhurojë ato në vendet e varfra.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *