PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlanda do të organizojë kampionatet botërore të gjimnastikës estetike

, ,

Kampionatet Botërore të Gjimnastikës Estetike për ekipet do të mbahen në Helsinki në Nëntor. Vendi origjinal pritës, Italia, u tërhoq nga organizimi për shkak të situatës së vështirë të krjuar prej koronavirusit.

Kampionatet Botërore të Gjimnastikës Estetike do të jenë për të rriturit edhe për të rinjtë. Garat do të mbahen nga 19 deri më 21 nëntor 2021 në Ringun e Akullt të Helsinkit.

– Ne besojmë se situata e koronavirusit në fund të vitit do të jetë e tillë që Kampionatet Botërore të mund të mbahen në Helsinki, duke garantuar siguri për shëndetin, komentoi Maria Laakso , Drejtor Ekzekutiv i Shoqatës Finlandeze të Gjimnastikës .

Ngjarjet ndërkombëtare të gjimnastikës janë mbajtur edhe më parë në Helsinki.

– Jam i kënaqur që Helsinki mund të shërbejë si organizator për garat e ekipit të gjimnastikës në Kupën e Botës. Faza e epidemisë është serioze tani, por është e rëndësishme të ndërtojmë një vizion për të ardhmen, dhe se si ne mund të organizojmë në mënyrë të sigurt ngjarjet sportive në të ardhmen, tha Kryetari i Bashkisë së Helsinkit Jan Vapaavuori .

Kjo është hera e pestë që garat e kampionatit botëror të gjimnastikës ekipore mbahen në Finlandë. 50 skuadra nga 13 vende të ndryshme pritet t’i afrohen fundjavës së garës. Ekipet që përfaqësojnë Finlandën në Kampionatin Botëror për nga kategoria e femrave dhe të rinjve do të përzgjidhen në shtator.

Hera e fundit që kampionatet u mbajtën në Helsinki ishin katër vjet më parë.

Çfarë është ky sport?

Sporti i Gjimnastikës Estetik Ekipore bazohet në lëvizjen totale të stilizuar, natyrore të trupit. Sporti përfshin lëvizje harmonike, ritmike dhe dinamike të kryera me përdorim natyral të forcës. Ekziston një kalim i natyrshëm nga një lëvizje në tjetrën, sikur secila lëvizje e re të jetë krijuar nga ajo e mëparshmja. Të gjitha lëvizjet duhet të kryhen rrjedhshëm, duke treguar harmoni dhe larmi në dinamikën dhe shpejtësinë.

Përmbajtja
Konkurimi duhet të përmbajë lëvizje të gjithanshme dhe të larmishme të trupit, për të cilat kërkohen cilësi fizike si fleksibiliteti, shpejtësia, forca, koordinimi dhe aftësia për të lëvizur pa mundim.

Përbërja
Një grup garues përbëhet nga 6 deri në 10 gjimnastë. Puna në ekip dhe uniteti janë thelbësore. Koreografia duke përdorur interpretimin shprehës të muzikës përmes lëvizjeve krijon një histori.

Kjo lloj gjimnastike është art, shprehje dhe ndjenja të kombinuara në një sport konkurrues të nivelit të lartë.

 

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *